پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 17
کد خبر: ۲۹۷۵۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
با وجود تحریم فروش نفت، ایران نیز مانند سایر کشور‌های تولید کننده به شدت به افزایش نرخ این محصول در بازار جهانی وابسته است چراکه در صورت روند صعود قیمت، بازار واردات محصولات نفتی نیز رونق می‌گیرد، به شرط اینکه ایران خود را برای حضور در این میدان آماده کرده باشد.
شعارسال: ایران در برابر تحریم‌های نفتی کوتاه نیامده و قرار است با صادرات محصولات نفتی، این مانع را از سر راه توسعه صادرات خود بردارد، از این رو تغییر در قیمت  جهانی نفت می‌تواند بهترین امتیاز برای صادرات محصولات نفتی ایران و حتی فروش نفت باشد.

طی چند روز گذشته تضعیف ارزش دلار که بیشترین درصد کاهش ماهانه یک دهه گذشته را تجربه کرد، باعث تقویت قیمت نفت در بازار‌های جهانی شد.

از این‌رو کاهش ارزش دلار به عنوان عامل تقویت قیمت نفت محسوب می‌شود چرا که افت ارزش دلار باعث ارزان شدن قیمت نفت برای خریداران با دیگر ارز‌ها به حساب می‌آید و تا حدودی تقاضا را بالا می‌برد.

تحلیلگران بازار نفت معتقدند؛ در صورت افزایش بیشتر قیمت‌ها، مهم‌ترین منطقه‌ای که می‌تواند مانع افزایش بیشتر قیمت‌ها شود، محدوده ۵۰ دلار است. شکسته شدن این محدوده به سمت بالا احتمال تشکیل روند صعودی در میان مدت را بسیار افزایش می‌دهد. این محدوده برای تحلیل‌گران محافظه‌کار اهمیت دارد و به‌نظر می‌رسد قیمت نفت برای عبور از این محدوده با مشکلات فراوانی مواجه شود.

مهم‌ترین محدوده مقاومتی برای نفت برنت، محدوده ۵۰ دلار است. در صورت کاهش قیمت‌ها، اولین منطقه‌ای که می‌تواند مانع کاهش بیشتر قیمت‌ها شود، محدوده ۶۳/ ۴۳ دلار است. شکسته شدن این محدوده حمایتی به سمت پایین به خصوص با حجم زیاد نشانه نزولی است و ترس احتمال تشکیل روند نزولی را برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد. این محدوده برای تحلیل‌گران محافظه‌کار از اهمیت خاصی برخوردار است.

اما امید‌ها همچنان برای رشد قیمت جهانی نفت رو به افزایش است و تولیدکنندگان با تمام مشکلات چشم به بازار نفت دوخته اند.

بازار نفت همچنان نیازمند مدیریت عرضه متناسب با تقاضا

سید محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک درباره علت افزایش قیمت نفت در بازار جهانی  گفت: قیمت‌های نفت نوسان دارد، ما خیلی نمی‌توانیم روی این نوسانات تکیه کنیم، زیرا یک روز بالا می‌رود یک روز هم پایین می‌آید، ولی بهرحال اگر برای استحکام قیمت‌های نفت دلیل مهمی باشد آن هم مدیریت عرضه است که تقریبا توسط اوپک پلاس به خوبی اجرا می‌شود.

کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: دلیل مهم دیگر این است که بعضی از کشور‌ها به تعهدشان نسبت به کاهش تولیدات عمل کرده اند و در حال کاهش تعهدات تولیدی خود هستند؛ بنابراین به نظر می‌آید یکی از مهمترین دلایلی که قیمت‌های نفت را زیر ۲۰ دلار آورد و به سطح فعلی رسانده و نگه داشته علی رغم اینکه موج دوم کرونا هم آمده است، مدیریت عرضه و کاهش تولید است که کشور‌هایی که تعهد داده بودند برای کاهش تولید به خوبی به تعهد خود عمل کردند و همین باعث شده است افت تقاضا خیلی نتواند قیمت‌ها را تحت شعاع قرار دهد و تا زمانی که مدیریت عرضه متناسب با تقاضا اعمال شود می‌توان به افزایش قیمت نفت امیدوار شد.

نماینده سابق ایران در اوپک درباره تأثیر این اتفاق بر بازار نفت ایران تصریح کرد: تحریم از نظر فروش بر بازار نفت ایران تأثیر گذاشته است و نمی‌شود این را کتمان کرد، زیرا آمریکا اعلام کرده کسانی که نفت ایران را بخرند مجازات می‌شوند و عده‌ای از خریداران نفت ما می‌ترسند که مجازات شوند و جریمه‌های هنگفت بپردازند به همین خاطر عده‌ای از خریداران نفت می‌ترسند که از ایران نفت خریداری کنند.

خطیبی افزود: لذا باید گفت تحریم‌ها باعث کاهش صادرات نفتی ایران شده است، اما بر قیمت نفت خیلی تأثیر ندارد، زیرا نفت ایران هم متناسب با قیمت نفت سایر کشور‌ها در بازار جهانی بالا و پایین می‌رود. اگر در بازار جهانی قیمت بالا رود قیمت نفت ایران هم بالا می‌رود اگر پایین آید قیمت نفت ایران هم پایین می‌آید.

این کارشناس بازار نفت یادآور شد: افزایش درآمد‌های نفتی ایران هم‌زمان با افزایش قیمت نفت در بازار جهانی بستگی به میزان صادرات نفت ایران خواهد داشت؛ هرچند قرار بر این است که وابستگی به اقتصاد نفت آن هم از طریق فروش این محصول روند کاهشی بگیرد، اما مطمئنا هر چقدر توان صادرات نفت ایران افزایش یابد بر روی افزایش درآمد‌های نفت ایران هم تأثیر خواهد گذاشت.

اقتصاد ایران وابسته به افزایش قیمت نفت است

کارشناس حوزه بین الملل نفت تاکید کرد: اگر ایران نتواند صادرات نفت خود را افزایش دهد، حتی با بالا رفتن قیمت نفت در بازار جهانی درآمد نفتی ایران افزایش پیدا نمی‌کند، این بدان معناست که با وجود تلاش دولت برای کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی، اما فروش این محصول در حد نیاز برای کشور ضروری است.

نماینده اسبق ایران در اوپک با تاکید بر اینکه ایران با وجود تحریم‌ها می‌تواند با برنامه ریزی دقیق همچنان بازار‌های صادراتی خود را حفظ کند گفت: نبض بازار جهانی با توجه به مشکلات و چالش‌هایی از قبیل کاهش تقاضا و رکود اقتصادی همچنان در دست تولیدکنندگان است، از این رو ایران باید با توجه به نابسامانی‌های این بازار منتظر خیز مجدد قیمت نفت باشیم و در دیپلماسی خود به شدت در بازار تحریم حضور داشته باشیم.

خطیبی در پایان متذکر شد: با وجود تحریم فروش نفت، ایران نیز مانند سایر کشور‌های تولید کننده به شدت به افزایش نرخ این محصول در بازار جهانی وابسته است چراکه در صورت روند صعود قیمت، بازار واردات محصولات نفتی نیز رونق می‌گیرد، به شرط اینکه ایران خود را برای حضور در این میدان آماده کرده باشد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از اقتصاد ۲۴، تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹، کدخبر: ۷۶۶۵۵، eghtesaad۲۴.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
0
0
انقدر عرضه نفت بالاست که عمرا بالا نمیره و بماند که بالا هم بره کسی از ایران نمی خره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین